onsdag 13 mars 2013

Kokosrutor


Jag älskar kokos. I alla former. Definitivt en av mina favoritsmaksättare!
Här kommer ett superenkelt recept på smaskiga kokosrutor med glasyr.
 
 
Kokosrutor
 
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
0,5 dl kokosflingor
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
 
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Kokosflingor eller grövre kokosflis
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen. Blanda i mjölken. Häll i en mindre bakplåtsklädd långpanna (ca.30x25cm). Grädda mitt i ugnen i ca.25 min.
Glasyr: Smält smöret. Ta bort kastrullen från värmen. Blanda i socker och vaniljsocker. Låt svalna något och bred sedan på kakan. Strö över kokosflis.
 
 
Kram, Jenny

onsdag 6 mars 2013

Yummy!




Laddade inför måndagens intervju med en riktig topphelg! Finns det något som får en att må så bra som att umgås med familj och vänner!
 
Hos min kära barndomsvän blev vi bjudna på amerikanska pannkakor, något jag aldrig prövat, och nu måste jag definitivt göra dom hemma någon dag. Very Yummy!
På bilden har jag grädde, bananer, hackade hasselnötter och pancake syrup. Kanske inte något man äter till lunch varje dag, men som lördagsbrunch var det perfekt!
 
På måndagmorgonen bar det av mot huvudstaden. Tur att jag hade med mig min soulmate att hålla i handen när nervositeten ökade.
Intervjun gick bra och jag kände mig väldigt nöjd. Ett stort steg bara att söka och komma dit. Kliva utanför sin trygga lilla box.
Jag fick svara på en hel massa frågor om mig själv, mina intressen och min bakning. Avslutningsvis fick man svara på några tekniska frågor runt bakning.
 
Nu är det bara att vänta kvar...
 
 
 
Kram,
 
Jenny