lördag 15 augusti 2009

Sista chansen nu...

Många är det som tagit chansen att dricka en kopp kaffe med hembakt dopp i bersån - omgärdad av gammalt linne, drömmar av zink och en stor skopa kärlek. Har blivit en del av vårt signum - fladdrande tvätt på enklaste linan skapar ett uterum att vila sina sinnen i ett slag.

Bara timmar nu som återstår av vår lilla sommardröm. Det som började med ett frö i våras och som sedan fick gro sig stark, frodig och älskad. Med sitt nötta, nya och naggande goda har vår allra käraste lilla gårdsbutik Lavendeldrömmar blivit till en del av våra liv. Jag och Jenny, och inte minst resten av våra rara familjer har alla hjälpts åt att vårdat drömmen ömt.
Vi har påbörjat något bestående under denna korta sommar, något som nu ligger oss varmt om hjärtat. Den lantliga romantiken vi båda brinner för, med sin underbara patina och slitna charm, delas uppenbarligen av många andra - så nu ägnar vi vintern åt att bygga upp en ännu stadigare grund att stå på, tills vi drar igång sommaren 2010 igen. Då med ny kraft och välfyllda förråd av sköna ting formade av tidens tand, lättplacerad inredning som getts nytt liv, samt unika handtillverkade föremål av egen design - allt från textilier till metall - för att kunna erbjuda alla er fantastiska kunder rätten att förgylla sin vardag med de ljuvligaste föremål.
Sista chansen nu...
I morgon söndag 16/8, kl 12 - 16, är det sista dagen ni kan besöka oss innan säsongen är över och logdörren stängs över det mesta av vintern.
Så skynda er!
Annars kommer ni självklart att året runt kunna både kontakta oss samt handla här på bloggen.
Välkomna önskar AnnaKarin & Jenny!
En kista som färdats på mången väg.
Binge med oersättlig slitning, av bakande mors hand måntro?

Binge och blomster i skön harmoni.

Vackert broderat linne står till buds.

Nubbe för två kan paketeras i detta kärvänliga par! Delad kärlek är ju dubbel.

Mångra flitiga fingrar har öppnat detta storslagna brödskrin.

En av våra unika textilmobiler.

Tänk ändå, så många år de har på nacken... Nu har de fått en framträdande plats igen med hjälp av gamla rustika klämmor.

7 kommentarer:

Blåbär och Mjölk sa...

Åååh! Vad jag önskar jag hade kunnat kommit o besökt er!
Fina saker ni har, suck! ;)
Kram / Åsa.

Ingis sa...

Oh vad synd att ni redan stänger....var sugen på att kika in hos er men nu har jag något att längta efter till nästa sommar.

Höstliga kramar Ingis

Inspiration i vitt sa...

Tack snälla ni för era alltid så rara ord hos mig, jag blir alltid så GLAD över dom, bara så att ni vet.
Så synd att ni stänger nu men ska ni inte ha en julmarknad?? Ojoj vad många skulle bli glada då.
Kramar i massor/Ingela.

Atelje Skärvan sa...

Så nu tar ni ledigt??
Säkert inte jag vet hur det är med egen butik ,det är sannerligen ingen dans på rosor.Men ändå ger det så mycket,kämpa på och välkommen tillbaks till våren.
Kram Agneta

Unknown sa...

Tack för era vänliga kommentarer!

Agneta: vi har även andra jobb, detta är bara en mindre del vid sidan om så därför blir det bara under sommarhalvåret än så länge. Lokalerna vi har är dessutom inte isolerade så som det är nu så går det inte att vara där året om.

Kram, Jenny

Home No.1 sa...

Hej Jenny!

Ha en jättefin söndag=)

Kram Annica.

Catherine sa...

Beautiful site~ beautiful things and captures! I love that old tub~wow! And the object in 3rd from last photo~with the hint of blue on it~very pretty!
Have a beautiful week!
Cat